Manifest

APEL PENTRU SALVAREA SOCIAL-DEMOCRAŢIEI ÎN ROMÂNIA

 

Avem plăcerea de a vă informa că au fost demarate procedurile de infiinţare şi organizare a filialelor Partidului Dreptăţii Sociale în zona Moldovei, la nivelul judeţelor Iaşi, Suceava Botoşani, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea.

Grupul de iniţiativă care susţine demararea acestui proiect politic s-a constituit în principal pe fondul nemulţumirii membrilor PSD.

Istoricul acestui Partid al Dreptăţii Sociale, demonstrează, fără putinţă de tăgadă, faptul că motivaţia infiinţării PDS, din coasta PSD a fost una vizionară şi complet justificată.

Caracterul vizionar al membrilor PSD care au luat decizia înfiinţării Partidului Dreptăţii Sociale este astăzi pe deplin justificat de însăşi realităţile pe care le trăim.

Sub preşedinţia domnului Liviu DRAGNEA, CONDUCEREA Partidul Social Democrat DEGENEREAZĂ ÎNTR-O SIMPLĂ COMANDĂ.

Domnul Dragnea înţelege să-şi exercite funcţia de Preşedinte al PSD prin constrângeri şi represalii.

Dumnealui doreşte să pună botniţă tuturor membrilor PSD care nu îi împărtăşesc punctul de vedere.

Ne întrebăm şi îl întrebăm pe domnul Liviu Dragnea dacă se aşteaptă ca noi, membrii de partid, să acceptăm cu resemnare moartea principiilor social-democrate în România? Pentru că déjà dumnealui a reuşit să distrugă complet democraţia şi principiile social-democrate după care a funcţionat PSD-ul încă de la înfiinţarea sa.

Astăzi mai contează foarte puţin titulatura sub care noi, membrii de partid cu vederi de stânga, reuşim să ţinem vii principiile social-democrate în România. Că titulatura a fost PDSR este PSD şi va fi PDS, pe cine interesează?

Voi oferi exemplul elocvent al situaţiei explozive din PSD Iaşi, deşi avem convingerea că situaţii similare există în toate filialele judeţene ale Partidului Social Democrat din România.

Pentru cei care nu cunosc speţa Iaşului facem precizarea asupra faptului că după retragerea domnului Nichita de la conducerea filialei judeţene a PSD Iaşi s-au conturat două viziuni asupra modului în care ar trebui să evolueze filiala judeţeană.

Una la nivel municipal în jurul primarului, interimar la vremea respectivă, dl Mihai Chirica şi cea de-a doua la nivel judeţean avându-i ca exponenţi pe preşedintele interimar al Consiliului Judeţean – domnul Victorel Lupu şi liderul consilierilor judeţeni – dl Cristian Stanciu.

În urma votului democratic exprimat în forul de conducerea al partidului, majoritatea a decis, iar domnul Lupu a fost ales Preşedinte al PSD Iaşi.

Domnul Mihai Chirica, din postura de contracandidat al domnului Lupu pentru conducerea filialei a contestat alegerile interne. Dar neavând argumente prin care să îşi demonstreze punctul de vedere, contestaţia dumnealui a fost lipsită de substanţă şi drept urmare nu a putut fi luată în considerare.

La acest moment, domnul Mihai Chirica, devenit între timp primar al Iaşului cu sprijinul membrilor de partid social-democraţi din Iaşi, a reuşit să obţină de la Bucureşti sprijinul domnului Dragnea pentru a se înscăuna în mod nedemocratic Preşedinte al PSD Iaşi. Asta în condiţiile în care viitoarele alegeri interne sunt peste câţiva ani, dar alegerile parlamentare ne bat la uşă.

În baza acestor realităţi ce perspectivă ne oferă domnul Dragnea?

“Nici eu, nici colegii mei din conducerea PSD nu acceptăm ca vreunui ales local, preşedinte de Consiliu Judeţean sau primar, să-i fie afectată legitimitatea, puterea de decizie şi libertatea de exprimare în instituţia respectivă, de către nici un coleg, indiferent că este consilier local sau judeţean, care încearcă să negocieze politica în respectivele instituţii. O să verific aceste informaţii şi dacă se dovedesc că sunt corecte, deciziile vor fi radicale, mergând până la excluderea celor care tulbură activitatea administraţiei publice locale” a spus Dragnea la Comitetul Executiv Naţional al PSD de la Vaslui din data de 5 august 2016.

 

Deci, dragă domnule Dragnea, în condiţiile în care întreaga discuţie este concentrată pe domeniul politic, dumneavoastră de ce anume faceţi apel la administraţia publică?

Dumneavoastră domnule Dragnea apelaţi la favoritisme. Din acest motiv sunteţi dispus să îl sprijiniţi pe domnul Chirica în incercarea nedemocratică a acestuia de a prelua conducerea filialei judeţene Iaşi a PSD!

Şi pentru că majoritatea mebrilor de partid social-democraţi din Iaşi nu sunt de acord nici cu domnul Chirica şi nici cu dumneavoastră în această privinţă, aţi început să recurgeţi la CONSTRÂNGERI ŞI REPRESALII?

Iar pentru a vă găsi o justificare aţi decis să născociţi un pretext pentru a-l impune pe protejatul dumneavostră de la Iaşi, în persoana domnului Mihai Chirica.

Faceţi apel la activitatea din administraţia publică pentru a crea confuzie şi pe acest fond să vă impuneţi deciziile la partid!

Dar ce faceţi dumneavoastră Domnule Dragnea se califică drept un abuz. Şi încă unul dintre cele mai grosolane.

Este practic imposibil să cunoştem la acest moment toate abuzurile care se produc în Partidul Social Democrat cu girul domnului Preşedinte Liviu Dragnea.

Dar prin intermediul presei vrem să ne adresăm acelor membri de partid care simt că principiile politice social-democrate sunt complet neglijate prin conducerea ignorantă şi abuzivă asigurată de Liviu Dragnea.

Patrimoniul PSD-ului, indiferent de natura lui, aparţine membrilor şi simpatizanţilor social-democraţi. Sediile PSD-ului, munca activiştilor, cotizaţiile plătite nu sunt asigurate de către Dragnea de la Teleorman.

Noi, membrii de partid putem găsi soluţia de a transfera legal patrimoniul PSD-ului către PDS. Tot noi, constituiţi ca o majoritate putem explica şi electoratului PSD cine este cu adevărat Liviu Dragnea.

Alternativa este ca aceeaşi majoritate a membrilor de partid social-democraţi să ne facem părtaşi, prin păstrarea tăcerii, neimplicare şi renunţare la compromiterea totală a principiilor social-democrate şi a stângii în România.

Liviu Dragnea ne-a scos de la guvernare din motive egoiste, demonstrate prin preluarea imediată a Preşedinţiei PSD-ului.

Aceasta este adevărata faţă a domnului Liviu Dragnea care a avut grijă rând pe rând de prezidenţiabilii PSD: Năstase, Geoană şi Ponta.

A promis Liviu Dragnea un raport – analiză asupra celor întâmplate pe perioada campaniei electorale şi alegerilor prezidenţiale din 2014. Unde este dl Dragnea această analiză?

Ce viitor credeţi că este rezervat social-democraţiei din România prin CONDUCEREA care DEGENEREAZĂ ÎNTR-O SIMPLĂ COMANDĂ sub atenta oblăduire a Preşedintelui Liviu Dragnea?

Dragi colegi, vă rugăm să analizaţi cu foarte multă atenţie şi celeritate situaţia în care ne aflăm, pentru că atâta timp cât Liviu Dragnea conduce social-democraţia în România, indiferent dacă PSD-ul câştigă alegerile, noi tot în opoziţie vom rămâne!!!

 

Comitetul de iniţiativă PSD-PDS de la Iaşi

7 septembrie 2016

http://www.facebook.com/ Pds Iasi

https://partiduldreptatiisociale.wordpress.com

pdsiasi@yahoo.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s