Mihai Ghimpu lăsat de izbelişte la Iaşi!

În perioada premergătoare venirii la Iaşi a suitei politice conduse de către domnului Mihai Ghimpu au existat câteva semnale de alarmă.

Măsurile adoptate au fost de natură să înlăture efectele ce ar fi putut crea vulnerabilităţi majore la adresa României în planul dreptului internaţional.ghimpu-3

Practic, atutorităţile române nu şi-au dat concursul la această lansare politică a candidatului Mihai Ghimpu în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Pe cale de consecinţă domnul Ghimpu şi susţinătorii dumnealui s-au aflat în Piaţa Unirii din Iaşi neasistaţi!

Singurul act reprobabil este al Primăriei Iaşi care a autorizat această manifestare politică a unor cetăţeni străini aflaţi pe teritoriul României. În cauză, pe viitor, va trebui analizată şi implicarea sau neimplicarea Poliţiei şi Jandarmeriei Iaşi cu privire la acest eveniment.

Totuşi, exceptând caracterul provocator al cetăţenilor moldoveni aflaţi pe teritoriul României, prin neimplicarea autorităţilor române, incidentul nu poate fi considerat unul de amploare.

Dacă va fi cazul o apărare de succes a părţii române va putea fi formulată în zona dreptului internaţional.

“Fostul presedinte interimar al Republicii Moldova,  liberalul Mihai Ghimpu, si-a lansat candidatura la functia de  presedinte al tarii de dincolo de Prut. Candidatul Partidului Liberal a venit in orasul celor sapte coline insotit de apoape 1.000 de sustinatori.” – http://stiri.telem.ro/stiri/mihai-ghimpu-presedinte–16313.html

Va veni însă şi ziua când aceste fapte îndreptate împotriva caracterului unitar al României vor fi judecate. Ele nu se prescriu!

Pentru că, în clipa de faţă, România nu deţine forţa necesară pentru a pune în discuţie moştenirea. Însă, cu siguranţă se desprinde din astfel de acţiuni concluzia că există interese pentru a pune în discuţie caracterul unitar prin proiectarea diviziunii.

Cineva trebuie să răspundă. Ca să se ştie, responsabilii sunt: primarul, prefectul, comandantul poliţiei judeţene, al jandarmeriei şi în primul rând cel al Serviciului Român de Informaţii de pe raza teritorială pe care s-au consumat faptele.

Primul pentru că a acceptat şi girat, al doilea pentru că nu a atacat decizia, următorii doi pentru că şi-au dat concursul şi ultimul pentru că nu şi-a prezentat public demisia!

Acestea vor fi capetele de acuzare pe linie administrativă!

Adică în ultimii 26 de ani aţi furat şi aţi înstrăinat de la resurse la pământ aproape tot! Şi acum, ce vreţi?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s