În ultima perioadă, în politica românească … PSD, Ponta/Ghita, PRU … Tony Blair, Marea Britanie (Sky News, Sunday Times)…

„În ultima perioadă, în politica românească a apărut o practică potrivit căreia oamenii potent financiar pot accede cu ușurință în funcții de demnitate publică alese, fiind promovați de conducerile partidelor politice cu scopul direct și nemijlocit de a asigura finanțarea ilegală a partidelor în campaniile electorale”, arată procurorii.

Procurorii DNA îl acuză pe fostul premier Victor Ponta că ar fi folosit 220.000 de euro de la un om de afaceri pentru a plăti o întâlnire cu Tony Blair, fost șef al guvernului britanic. Miza – premierul de atunci ar fi câștigat capital politic, din mediatizarea întâlnirii cu o personalitate internaționalp, iar omul de afaceri, despre care surse judiciare spun că ar fi Sebastian Ghiță, ar fi candidat într-un colegiu eligibil la alegerile parlamentare din 2012.

ponta lansare arena nationala psd fb

Acuzațiile aduse sunt „folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite” și „complicitate la infracțiunea de spălare de bani”.

Procurorii spun că Victor Ponta și-ar fi folosit influența pe care o avea ca șef al PSD pentru a-l promova pe omul de afaceri într-un colegiu care să-i asigure un mandat de parlamentar la alegerile parlamentare din 2102. În schimb, omul de afaceri a plătit vizita lui Tony Blair în România.

„Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internațională, Ponta Victor Viorel să câștige capital electoral, în condițiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale și parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obținută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil”, se arată în comunicatul DNA.

Vizita a fost organizată prin intermediul unei organizații non-profit, ca să lase impresia că vizita lui Tony Blair în România nu a fost făcută la inițiativa PSD, ci din dorința fostului premier britanic.

„În acest scop, Ponta Victor Viorel împreună cu omul de afaceri i-au solicitat reprezentantului organizației nonprofit să găsească o modalitate prin care politicianul străin să fie chemat în România fără să fie cunoscut faptul că inițiativa îi aparținea lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionată de organizarea acestui eveniment să fie suportată de omul de afaceri prin intermediul unei societăți comerciale controlate prin persoane interpuse”, potrivit procurorilor.

Consultant britanic: România seamănă cu Turcia, încalcă libertatea presei/ Jurnalistul Sky News Stuart Ramsay, acuzat pe nedrept.

Un consultant critică, pe site-ul conservativehome.com, regimul “autoritar” din România 61825070care “încalcă libertatea presei” şi din cauza căruia jurnalistul Sky News Stuart Ramsay sau patronul România Liberă Dan Adamescu ar fi fost acuzaţi pe nedrept, susţinând că ţara “seamănă cu Turcia lui Erdogan”. http://www.mediafax.ro/externe/consultant-britanic-romania-seamana-cu-turcia-incalca-libertatea-presei-jurnalistul-sky-news-stuart-ramsay-acuzat-pe-nedrept-15661182

 

imagesAncheta sub acoperire a Sunday Times: Adrian Severin a cerut 12.000 de euro pentru lobby in Parlamentul European

Trei europarlamentari, printre care si Adrian Severin, au fost dispusi “sa-si vanda serviciile” contra unor sume de bani unor jurnalisti ai ziarului britanic “Sunday Times” care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby, informeaza AFP.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s