Troica Ponta/Ghiţă/Diaconu are potenţialul de a accentua latura negativă a relaţiei România-Rusia. Dar ce urmăreşte dl Dragnea?

La prima vedere, Liviu Dragnea încearcă la acest moment să creeze reperele agendei politice pentru toamna politică a anului 2016 în jurul unei potenţiale evoluţii a curentului naţionalist-extremist în România.

O astfel de evoluţie naţionalist – extremistă nu există în România pentru simplul motiv că românii nu au vocaţia extremismului de sine stătător.

Dar, întrebarea este următoarea: ce are de câştigat Liviu Dragnea din încercarea de a acredita ideea unei astfel de evoluţii politice în ţara noastră la început de calendar politic? Un calendar politic grevat de o miză foarte concretă şi extrem de importantă!

În istoria României, extremismul a îmbrăcat o singură dată, în mod pregnant – cu implicaţii guvernamentale, o formă politică. Ea s-a numit: Garda de Fier. Membrii activi şi simpatizanţii acesteia se numeau legionari.

Evoluţia, legăturile şi inspiraţia acestei forme extremiste de manifestare politică a fost de natură germană, mai exact nazistă.

Partidul Nazist din Germania a fost motorul unei întregi ideologii care a pus stăpânire pe minţile unei elite mai mult sau mai puţin numeroase, în funcţie de particularităţile ţărilor europene.

Prin urmare, cele mai recente asocieri şi aprecieri făcute de către domnul Dragnea sunt de natură să creeze multă confuzie. Declaraţia dl Dragnea cu privire la colaborarea dintre un partid românesc şi “finanţele estice”, extremişti şi trădători din Polonia care au spionat în favoarea Rusiei sunt de o gravitate extremă!

Aceste declaraţii pot conduce la o situaţie care să creeze mari prejudicii statului român!

Atenţie stimaţi colegi din PSD, pentru că dl Dragnea spune despre sine că nu este prea umblat prin lume, iar colegii din partid au ajuns singuri la aceste concluzii. Urmare a acestui fapt, dumnealui lasă să se înţeleagă faptul că a fost nevoit să ia la cunoştinţă. Dumnealui pozează astfel în exponent al PSD care funcţionează ca purtător de mesaj în această situaţie.

Dl Dragnea plasează astfel centrul de răspundere pentru aceste acţiuni prezente, cu potenţial exploziv, în viitorul imediat apropiat, în interiorul PSD-ului.

Dar oare nu recunoaştem de acum modul de operare al dl Dragnea?

Comitetul de iniţiativă PSD-PDS de la Iaşi

02 septembrie 2016

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013172955102

https://partiduldreptatiisociale.wordpress.com

pdsiasi@yahoo.com

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s